Petak 18.10.2013.
15:03
N. Popović - Vesti

DNK otkrio kasape Srba

Kamere uhvatile ubice
 

U minhenskom studiju pojavio se i komesar Frank Herman, zadužen u kriminalističkoj policiji u Frankfurtu za ovaj slučaj, a prikazani su detalji zločina. Gledaoci su videli i snimke sigurnosnih kamera kao i sliku osumnjičenog Crnogorca Aleksandra - Lakija Kneževića (26), za kojim je poternica već dugo na snazi, kao i drugog osumnjičenog za kojeg se zna samo nadimak - Crni!

Nagrada 5.000 evra

Gledaocima je predočen broj telefona ( ++49 (0)69 755 51155, na koji svoja eventualna saznanja o zločinu mogu anonimno da upute na srpskom jeziku. Raspisana nagrada za to iznosi 5.000 evra.

U rekonstrukciju zločina uključeni su glumci. Saznalo se da je Ristića u Ofenbahu dočekao kik-bokser Jakšić i odveo u stan penzionera Nedeljka Smiljanića, gde su kao podstanari delili krevet i tu proveli nekoliko sedmica pre nego što su se u žurbi, zbog prijave komšija da tu stanuju ilegalci, preselili u hotel Luksor.


Marko Jakšić je u Ofenbahu i Frankfurtu na veliko rasturao heroin sa nekoliko dilera, a u biznis je uključio i Ristića koji nije mogao da se snađe u toj situaciji i prikazan je kao žrtva već registrovanog kriminalca Jakšića.
 

Traži pravdu za žrtvu: Komesar Frank Herman
 

Komesar Frank Herman je izneo i nekoliko novih detalja. Ustanovljeno je, naime, da su Ristić i Jakšić u Luksoru stalno menjali sobe, jer je Jakšić strahovao od nekoga. Ipak, ubice su ih pronašle i noževima iskasapili po stomaku i leđima. Prema rekonstrukciji, kada su ubice pokucale na vrata sobe Ristić se mejlom dopisivao sa devojkom, koja je trebalo narednog dana da avionom doputuje u Frankfurt na Majni.
 

Trbuhom za kruhom

U početku emisije glumac je oživeo Ristića i teške životne prilike koje su ga naterale da u Beogradu zatvori piceriju i uputi se u Nemačku da bi zaradio. U suzama su ga ispratili ćerka iz prvog braka i njegova nova devojka, koja je kasnije trebalo da mu se poridruži u Frankfurtu.

Bojan je preminuo već u sobi na četvrtom spratu hotela, dok je Jakšić uspeo da se dovuče do hotelskog lobija odakle je odvezen u bolnicu, ali zbog ogromnog gubitka krvi nije imao šansu da preživi.


Komesar Frank Herman je izjavio da policija poseduje DNK - obojice osumnjičenih za ovaj zločin, ali Crni nije zabeležen u banci podataka. Po njegovim rečima, taj čovek star između 30 i 35 godina prilikom zločina zadobio je tešku povredu ruke, i te posekotine su morale da budu sanirane. On je jako krvario, a policija je krvavi trag koji je ostavio za sobom pratila nekoliko ulica, gde je iznenada prestao pa se pretpostavlja da su tu ušli u automobil.

2024 © - Vesti online