Petak 18.10.2013.
12:36
Z. Marjanović - Vesti

Ne veruju da će zaštititi Reu

Prinuđena da se krije: Nataša Matijević
 

- Nekoliko puta u toku dana, dok je narod protestovao, zvali su me iz Ministarstva pravde i objašnjavali mi da je dopis Osnovnom sudu u Valjevu pripremljen i da se samo čeka nečiji potpis. Sada čujem, nezvanično, da je dopis u Valjevo stigao i da sadrži i mišljenje Ministarstva pravde u svojstvu Centralnog izvršnog organa za primenu Haške konvencije o građansko-pravnim aspektima međunarodne otmice dece, da je u ovom slučaju potrebno pokušati sporazumno rešenje spora radi zaštite najboljeg interesa deteta - kaže za "Vesti" Gordana Đorđević, Natašina majka.
 

I policija na Natašinoj strani

- Ovo ti je, brate, jedna najobičnija farsa i provokacija. Policajci su ovde da održe red i da ne dozvole nikakav incident, ali sam siguran da su svi na strani Nataše koja je u Hrvatskoj doživljavala razna maltretiranja i poniženja. Da sam na Natašinom mestu, postupio bih isto kao i ona i bio bih ponosan na narod koji je reagovao protestom protiv nepravde - kaže jedan od policajaca, koji iz razumljivih razloga želi da ostane anoniman.

Ona ističe da ne veruje srpskom Ministarstvu pravde sve dok ne vidi potpisan papir i dodaje kako su izgubili poverenje u pravosudni sistem zbog čega je Nataša zajedno sa ćerkom prinuđena da se krije, kako joj ne bi oteli dete i kako nam je ranije rekla, dali ga u ruke nasilniku.


- Naša porodica u ovom trenutku ima poverenje samo u narod i u novinare koji su, uglavnom, objektivno obaveštavali javnost o problemima sa kojima se susrećemo - ističe Gordana Đorđević.

2024 © - Vesti online