Četvrtak 17.10.2013.
16:15
Beta

"Deco, možete da pušite ali tek kad napunite 27"

On je počeo da puši u 27. kada mu je "organizam već bio potpuno razvijen i duvan nije bio više opasan": Otud ova preporuka
 

"Počeo sam da pušim kada sam imao 27 godina i kada je moj organizam već bio potpuno razvijen i duvan mi nije bio više opasan. Dozvolite da vašoj deci preporučim isto: da sačekaju do 27. godine i zatim puše bez rizika", rekao je Zeman tokom posete fabrici duvana Filip Moris u Kutnoj Hori kraj Praga.

Češki predsednik poznat je kao strastveni pušač i zbog njega se i u prostorijama gde je pušenje zabranjeno postavljaju pepeljare. Tokom posete fabrici duvana kritikovao je evropske smernice kojima Evropska unija pokušava da suzbije pušenje.

"Ne mislim da ograničavanje proizvoda od duvana bilo kakvim administrativnim smernicama može da vodi bilo čemu drugom do švercu cigareta koje će samo biti skuplje i goreg kvaliteta", rekao je Zeman i dodao da se za duvansku industriju ne  zalaže zato što je on sam strastveni pušač već zato što želi da sačuva radna mesta.

Morbidna šala

Pušenje je preporučio morbidnom šalom da je pušenje lek protiv Alchajmerove bolesti, zato što će pušač umreti od raka pre nego što ga sustigne staračka demencija.

2024 © - Vesti online