Četvrtak 17.10.2013.
12:42
Beta

Inspektori imali mrežu narko dilera

Foto: Ilustracija

"U ovom delu istrage smo saznali da naše kolege, ne samo da imaju dilere po banjalučkim naseljima, već i dilere koji su pokrivali osnovne i srednje škole u Banjaluci. Posebno nas je zaprepastila činjenica da je droga prodavana maloletnicima", rekao je banjalučkim Nezavisnim novinama izvor blizak istrazi.

Jedinica za organizovani kriminal MUP RS uhapsila je juče inspektore za narkotike CJB Banjaluka Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Marka Kovačevića, a dan ranije uhapšen je i inspektor Slavko Đurić zbog umešanosti u organizovani kriminal i trgovinu drogama.

Prilikom njihovog hapšenja pronađena je i određena količina narkotika. Akcijom je rukovodilo Specijalno tužilaštvo RS. Nezavisne novine su navele da je kao organizator kriminalne grupe označen Srđan Radulović, dugogodišnji inspektor za narkotike iz Banjaluke.

Radulović i saučesnici su, kako se navodi, u akcijama koje su izvodili plenili određenu količinu narkotika, od čega su deo zadržavali za sebe i predavali svojim dilerima, a deo prikazivali kao regularnu zaplenu. Oni su razotkriveni nakon višemesečnog praćenja telefonskih razgovora.

Hapšenje Radulovića i saučesnika bacilo je sumnju na veći broj istraga kojima su rukovodili, posebno jer je utvrđeno da su pretili sitnim dilerima u Banjaluci, a zatim ih ucenjivali "pakujući" im određene optužnice.

U tekstu se još navodi da je Radulović ispitan i u vezi sa nerasvetljenim ubistvima narko-dilera u Banjaluci, kao što su ubistva Ruška Pajića u februaru 2010. i Jasmina Ibiševića Žabinog, koji je ubijen u aprilu ove godine.

2024 © - Vesti online