Sreda 16.10.2013.
15:55
Beta

Opozicija: Šta je Vlada "smuljala" s Hrvatima? Ministar: Pod pritiskom smo

Skupština Srbije (foto: arhiva)
 

Ljajić: Odluka nema veze sa Josipovićevom posetom

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljaljić je u skupštinskoj raspravi nekoliko puta ponovio da još nema konačnog dogovora sa EU u vezi sa poreskom stopom za uvoz cigareta iz Hrvatske i da su pregovori u završnoj fazi, ali da je Vlada poslala Evropskoj komisiji dopis u kojem je navela da je
spremna za razgovore i da želi dogovor. Ljajić je kazao da to nema nikakve veze s posetom predsednika Hrvatske Ive Josipovića Beogradu, ali da ima veze sa izveštajem Evropske komisije o napretku Srbije koji je  objavljen u sredu 16. oktobra. Povodom navoda Ljajića o velikim pritiscima na Srbiju, Andrić je kazao da je tačno da je postojao pritisak, ali da to nije ni prvi ni zadnji put.

LDP: Ovo nije dobro za Srbiju

"Ne može niko da nas ubedi da je prihvatanje nečega noć uoči objavljivanja izveštaja (Evropske komisije) dobro za Srbiju", rekao je poslanik Liberalno-demokratske partije Ivan Andrić i naveo da je reč o problemu koji je postojao godinu dana. Andrić je ocenio da je Srbija neradom i nesposobnošću Vlade dovedena u situaciji da mora nešto da prihvati noć uoči objavljivanja izveštaja kako bi taj izveštaj bio pozitivan.

DS: Što da se Srbija odrekne 300 miliona evra?

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević ocenio je kao "skandaloznu" odluku da se na uvoz cigarete iz Hrvatske i dalje primenjuje CEFTA sporazum, iako je Hrvatska sada članica EU i upitao zašto se Srbija "odriče 300 miliona evra".

SNS: Otklonjene sve dileme

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić kazao je da se nada da su sve dileme o cigaretama i CEFTA sporazumu otklonjene i to kakve su alternative bile ako bi se nešto odbilo.

Babić je kazao da je Srbija 2008. potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i upitao šta je sa neiskorišćenim šansama iz tog sporazuma i čija je to odgovornost.

Skupština je završila raspravu o izmenama zakona o zaštiti konkurencije i o elektronskoj trgovini, a sednicu će nastaviti sutra u 10 sati.

2024 © - Vesti online