Sreda 16.10.2013.
14:32 >> 14:33h
mozzartsport.com

Promene u Hrvatskoj: Smenjen Štimac, Kovač novi selektor!

 Dosadašnji selektor reprezentacije Hrvatske Igor Štimac
 

Tako je otpala mogućnost da na klupu sedne Robert Prosinečki, koji je važio za jednog od kandidata u trenucima kad se posle poraza od Škotske tražila smena Štimca.
''Gospodin Igor Štimac je imao maksimalnu podršku saveza i posle ovih loših rezultata i igre koje nisu na nivou navijačke grupe koja želi da gleda pobedničku ekipu. Ne želim da ulazim u izbor igrača. Na moj predlog, Izvršni odbor je na sednici raspravljao o stanju u A reprezentaciji. Igor Štimac razrešen je dužnosti. Niko Kovač je vršilac dužnosti selektora'', pojasnio je Davor Šuker, predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske.


Prema informacijama tamošnjih medija, na sastanku Izvršog odbora bilo je dosta razmimoilaženja jer su pojedinci bili i za to da Štimac ostane na klupi, ali su na kraju preglasani. Naravno, to Šuker demantuje.
"Nije bilo ništa dramatično, od srca, teško mi je zbog Štimca, ali moram da mislim na reprezentaciju. Odluka je doneta jednoglasno. Nadam se da će nas Kovač odvesti na Svetsko prvenstvo", dodao je Šuker.

2024 © - Vesti online