Sreda 16.10.2013.
15:31
Beta

SBB prodat Amerikancima za više od milijardu €

Najveći kablovski i internet operator u Srbiji
 

Malo o kompaniji KKR

SBB-Telemah grupa posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i ima oko 1,7 miliona kablovskih i pretplatnika na satelitsku TV, internet, fiksnu i mobilnu telefoniju. "Ovo je naša prva direktna investicija u jugoistočnoj Evropi", naglasio je koosnivač KKR Henri Kravis dodajući da je kompanija
investirala u više od 40 evropskih kompanija iz 12 zemalja. KKR je globalna investiciona firma koja je na kraju juna upravljala imovinom vrednom 83,5 milijardi dolara.

Prema tim izvorima, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja je manjinski vlasnik grupe SBB-Telemah, zainteresovana je da zadrži
svoje manjinsko vlasništvo u kompaniji.

EBRD je manjinski vlasnik u SBB-Telemah od 2007. godine, kada je većinski vlasnik postao Mid Jurop Partners (Mid Europa Partners). Kompanija Kolberg Kravis Roberts (Kohlberg, KKR) saopštila je da je potpisala konačan sporazum o preuzimanju SBB-Telemah grupe (Telemach) od kompanije Mid Jurop partners (Europa Partners).

Na čelu SBB - Srpske kablovske mreže ostaće tim predvođen osnivačem kompanije Draganom Šolakom koji će zadržati značajnan udeo u SBB-Telemah grupi, saopšteno je u utorak 15. oktobra.

Finansijski detalji transakcije nisu objavljeni.

2024 © - Vesti online