Sreda 16.10.2013.
13:12
S. Đurić - Vesti

Ukus zavičaja stigao u Dubai

Foto: Ilustracija
 


- Posle višegodišnjih priprema i uz mnogo truda, konačno smo uspeli da dovedemo srpske proizvode na tržište UAE. Naša dijaspora u Emiratima je poslednjih godina postala toliko velika, a samim tim i potreba za ukusom naših krajeva, koja će ovim marketom biti zadovoljena. Nadamo se da ovim potezom otvaramo mogućnosti našim proizvođačima za izvoz na još jedno veliko tržište, Bliski istok i Severnu Afriku - kaže Mirko Dimkovski, jedan od vlasnika Eurobalkan kompanije iz Dubaija.

Otvaranje je naišlo na veliko interesovanje kako naših ljudi koji žive u dijaspori, tako i lokalnog stanovništva koje do sada nije imalo priliku da se susretne sa našim proizvodima. Svečanom otvaranju EuroBalkan Šopa prisustvovali su zvaničnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i predstavnici novootvorene srpske ambasade u UAE na čelu sa otpravnikom poslova Milošem Perišićem.


Na izlazu iz marketa mogla su se videti samo zadovoljna lica naših ljudi, a neki od njih,

su u nabavku došli i avionom.

- Zbog ukusa naših krajeva došao sam čak iz Dohe. Ovo je pravo osveženje za sve nas na Bliskom istoku - rekao je Ivan Đorđević, inženjer iz Dohe. 

2024 © - Vesti online