Utorak 15.10.2013.
22:04
Vesti, Beta

Ibišević odveo BiH u Brazil!

 
Gol za istorijsku pobedu: Radost fudbalera BiH u Kaunasu

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Rusije plasirale su se večeras na Svetsko prvenstvo u Brazilu, pošto su u svojim kvalifikacionim grupama završile na prvim mestima.


BiH je u poslednjem kolu Grupe G u gostima savladala Litvaniju golom Vedada Ibiševića u 68. minutu na asistenciju Edina Džeka i tako sa 25 bodova, koliko ima i Grčka (ali sa mnogo slabijom gol razlikom) osvojila prvo mesto u Grupi G.


Grčka je u poslednjem kolu kao domaćin savladala Lihtenštajn sa 2:0, golovima Salpingidisa u 7. i Karagounisa u 81.minutu.


Rusija je u gostima sa Azerbejdžanom igrala 1:1, taman koliko joj je bilo dovoljno za prvo mesto na tabeli Grupe F sa bodom više od drugoplasiranog Portugala, koji je savladao Luksemburg sa 3:0.


Rusi su u Bakuu dugo vodili golom Širokova (16. minut), a izjednačio je Savadov u 90. minutu. Portugal je u Koimbri lako savladao Luksemburg golovima Varele (30), Nanija (36) i Heldera Poštige (79. minut).


Ranije su se iz evropskih kvalifikacija na Svetsko prvenstvo plasirale Belgija, Italija, Nemačka, Holandija i Švajcarska.


U toku su poslednje utakmice evropskih kvalifikacija za SP u Brazilu 2014...

2024 © - Vesti online