Utorak 15.10.2013.
20:20
mozzartsport.com

Partizan sa četiri gola čestitao rođendan Bačkoj Topoli!

Strelac jednog gola: Predrag Luka
 

Fudbalski klub Bačka Topola iz istoimenog grada proslavio 100 godina postojanja, a proslavu je uveličao srpski šampion Partizan. Glavnoj fudbalkoj predstavi prethodila je utakmica pionira (gosti slavili sa 7:0), a onda su na teren istrčali prvotimci dva kluba. Oko 2.500 navijača imalo je priliku da uživa u efikasnom meču, koji su crno-beli na kraju dobili rezultatom 4:1.


Domaćini su već u četvrtom minutu došli do vođstva. Napali su možda i neočekivano snažno i uhvatili na spavanju odbranu Partizana. Strelac je bio Kekezović. Od tog trenutka crno-beli su preuzeli sve konce igre u svoje ruke i nizali lepe akcije, iako je ih dosta u tome onemogućavao loš teren. U 21. minutu zamalo autogol. Volkov je odlično centrirao, a Sivčević tako nezgodno zahvatio loptu, poslavši je tik iznad prečke svog gola. I onda u 23. minutu izjednačenje. Posle kornera za domaće, Živković izbija loptu do Ilića, koji iz prve izbacuje Ninkovića, ovaj posle odlične kombinacije sa Lukom matira golmana Bačke Topole.


U sledećih nekoliko minuta prilike su imali Luka, Ilić, Volkov, da bi u 32. minutu ovaj prvi doveo crno-bele u vođstvo, posle idealnog pasa koji mu je uputio Ilić.
U drugom delu gosti s još dva gola čestitaju rođendan vojvođanskom klubu. U 62. minutu Filip Malbašić je odlično prošao po levoj strani, ušao u 16 metara i onda je srušen, da bi potom sam uzeo loptu i pogodio gol sa penala za 3:1. Tačku na i stavio je odličnim solo prodorom Đemba Đemba kada je u sprintu od skoro 40 metara prošao sve prepreke i smestio loptu u mrežu šutem sa 10 metara.


Na kraju meča predsednik domaćeg kluba predao je pehare kapitenima Ostojiću i Lačku, a specijalan pozdrav je ‘zaradio’ Sepi Pirmajer, koji je dobio aplauze na otvorenoj sceni, kao i kapiten Ilić.


BAČKA TOPOLA: Đorđević, Boroš, Stanišić, Todorović, Sivčević, Kosović, Laćak, Kekezović, Nedić, Martinović, Šićar. Igrali su još: Lačko, Bojković, Martin, Anđelić, Bakić, Lazarević, Mudrinski, Babi Zalan, Šaban, Ivšić, Žmukić, Rahić.
PARTIZAN: Ž. Živković, M. Živković, Volkov, Obradović, Stanković, Marković, Ilić, Luka, Ninković, Grbić, Fofana. Igrali su još: Petrović, Aksentijević, Ivković, S. Lukić, Gulan, Golubović, Ostojić, Grbović, Đemba Đemba, Minić, Malbašić.

2024 © - Vesti online