Utorak 15.10.2013.
20:50
Telegraf

Krenuo u lov na jelene, a prehranile ga veverice

Džin u bolnici pošto su ga lovci spasili
 

Penaflor se izgubio posle pada, zbog koga je nekoliko sati bio u nesvesti. Po povratku svesti Džin se probudio u magli, i od tada pa svih 18 dana, nije uspeo da se dokopa civilizacije. Spasilačke ekipe krenule su u potragu za izgubljenim lovcem, ali ih je loše vreme omelo.

Osim što je trpeo glad, Džin je imao i problema tokom hladnih noći kada bi se najčešće uvukao pod lišće i grejao uz vatru. Smatrao je da su mu šanse da preživi veoma male, ali nije imao nameru da se preda. Hranio se gušterima, vevericama i biljem koje je umeo da raspozna kao pitomo. Jednom je uspeo da ulovi zmiju, a većinu vremena provodio je u blizini izvora vode. Jelene je, da ironija bude veća, viđao često, ali policiji je izjavio da nije imao snage da ih lovi.

Skoro tri nedelje je prošlo dok njegove pozive u pomoć nije čula grupa lovaca. Džina su pronašli tri milje dalje od mesta gde je poslednji put viđen. Spasiocima je trebalo nekoliko sati da stignu, ali do tada su se već lovci sami snašli i na improvizovanim nosilima izneli Džina do mesta gde je helikopter mogao da ga preuzme. Porodica je pohvalila njegovu veštinu da upotrebi sve što je naučio gledajući svoje omiljene emisije o opstanku u prirodi.

2024 © - Vesti online