Utorak 15.10.2013.
12:47
Beta

Đilas: Izbore odlažu zbog kampanje protiv mene

Dragan Đilas: Ne plašim se kontrole, ali sam svestan da će dabude hajke
 

"Ja mislim da će vlast učiniti sve da te izbore pomeri za mart. Potrebno je organizovati dodatnu kampanju sa neisitnama o tome kako se radi u Beogradu. Ja sam za to spreman, a mislim da su spremni i Beograđani", rekao je Đilas novinarima u Skupštini Beograda.


Prema njegovim rečima, privremene mere u Beogradu su vid neformalnog vanrednog stanja, što ne bi trebalo raditi u glavnom gradu.
 

Simpatična većina

Đilas je pozdravio odluku gradske skupštine da usvoji predlog o pružanju finansijske pomoći od 4.000 dinara najugroženijim penzionerima.

"Prošli put za to nisu glasali predstavnici one većine koja je donela odluku o mojoj smeni. Danas mi deluje veoma simpatično kako se svi hvale kako će zahvaljujući njima ta nepravda biti ispravljena", kazao je Đilas.

Đilas je kazao da će Demokratska stranka, čiji je predsednik, odlučiti da li će učestvovati u organu privremene uprave u Beogradu ako Vlada Srbije to bude ponudila i ocenio da će se najavljena kontrola funkcionisanja Beograda pretvoriti u hajku.


"Ja se ne plašim kontrole kao kontrole, ali sam svestan da će se to pretvoriti u hajku i harangu protiv mene i mojih saradnika. Mislim da je to svima jasno i da oko toga ne treba previše trošiti reči", rekao je smenjeni gradonačelnik.


Đilas je dodao da od svih javnih preduzeća u gradu jedino Sava centar ima ozbiljne finansijske probleme, dok sva ostala preduzeća posluju sa profitom.


"Nadam se da ideje koje se lansiraju u javnosti o javno-privatnim partnerstvima u komunalnim preduzećima neće dotaći preduzeća koja bi na osnovu toga sutra podigla cene na štetu Beograđana", rekao je Đilas.

2024 © - Vesti online