Utorak 15.10.2013.
12:24
telegraf.rs

Radikali: Nismo mi zapalili auto, možda se sam zapalio?

Da li je u pitanju obračun bivših stranačkih kolega ili nešto drugo, utvrdiće policija
 

Predsednik Okružnog odbora SRS za Braničevski okrug, Rodoljub Milošević, pozvan je na informativni razgovor u Policijsku upravu Požarevac, povodom nedavne paljevine službenog auta nekadašnjeg radikala Saše Valjarevića (SPS), direktora “Vodovoda i kanalizacije”.


Valjarević je za ovu paljevinu osumnjičio svoje bivše stranačke kolege, jer je u tri ujutru, nakon što su vatrogasci ugasili požar na autu, na svojoj kapiji video plakat sa natpisom “Šešelj dolazi”.


Milošević je u razgovoru u policiji, obavljenom po nalogu osnovnog javnog tužioca, negirao bilo kakvu umešanost “radikala“ u ovaj slučaj. Prilikom davanja izjave, sa njim je u policiji bio i Nemanja Šarović, zamenika predsednika SRS.


- Ceo ovaj slučaj politički je iskonstruisan, jer se Srpska radikalna stranka nikad nije služila nasilnim sredstvima. Zato je jasno da se ovde radi o obračunu režima sa našom strankom - rekao je Šarović.


On je naveo da još uvek nije poznato ni da li je reč o namernoj paljevini ili se auto sam zapalio, pošto će se pravi uzrok saznati tek za dve nedelje, posle veštačenja delova uzetih sa uništenog auta.


Na pitanje novinara da li je par dana pre paljevine na sednici Okružnog odbora SRS bilo reči o tome da treba da se krene u obračun sa Valjarevićem, Milošević je odgovorio odrečno.


- Mi jesmo imali sednicu, ali njega tada nismo ni spominjali. Nemamo veze ni sa plakatom na njegovoj kapiji, jer tog dana i noći mi nismo sprovodili bilo kakve akcije u gradu - rekao je Milošević, dodavši da je informativni razgovor u policiji trajao oko pola sata i da je obavljen na korektan način.

2024 © - Vesti online