Sreda 16.10.2013.
08:00
Mondo

Još jedan turistički grad u CG

Još jedno mesto za uživanje na crnogorskom primorju
 

Ceo projekat, pod nazivom "Luštica Bej", vredan je više od milijardu evra. Investitor je švajcarska kompanija "Oraskom", odnosno, "Luštica development". Iz te kompanije je saopšteno da je do sada već prodato 120 kuća i vila u budućem naselju na Luštici, gde je u ponedeljak obeležen početak radova na izgradnji jedne od dve marine.

Na poluostrvu će biti podignuto i sedam hotela sa 1.200 soba, kao i 1.500 stanova, golf tereni i drugi turistički sadržaji. Prva marina treba da bude završena za tri godine i koštaće oko 30 miliona evra.

U Kumboru kod Herceg Novog, ranije su počele pripreme za izgradnju turističkog grada "One & Only", jedinog te vrste u Evropi, čiji je investitor jedna azerbejdžanska kompanija. Vrednost tog projekta je oko 500 miliona evra. U Tivtu je već odmakla izgradnja hotelsko-turostičkog kompleksa "Porto Montenegro".

Računa se da će ovi turistički projekti zaposliti, direktno i indirektno, nekoliko desetina hiljada ljudi, a izgradnjom turističkog naselja, kako se ocenjuje, Crna Gora treba da postane turistička destinacija "visoke klase".

2024 © - Vesti online