Utorak 15.10.2013.
12:01
Lj. M. - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

Svjetlaninim nevoljama nikad kraja

Hvala dragoj Desi: Svjetlana Kljajić
 

Za to su se pobrinuli reporteri "Vesti", koji su, nažalost, prilikom uručenja ove donacije, imali malih problema. Stigavši u skromni dom Kljaića, iako osmeh često ukrašava lice ove mlade žene, zatekli smo Svjetlanu vidno napaćenog lica. Brige koje je svakodnevno more, više nije mogla da krije ni od naših novinara.

Narednih dana nova uručenja

O uručenjima preostalih 150 evra Dese Međed iz Švedske, od kojih je, podsećamo, 100 namenila Jeleni Pavlović iz Ostre kod Čačka i 50 evra Nikoli Dunoviću iz Prijedora, pisaćemo narednih dana.

Saznanje da je njena porodica skoro počela da se stidi njenog stanja, bolesti i teške situacije i da to žele da sakriju od javnosti, dodatno joj stavlja so na ranu. To nam je postalo jasno, kada nam je prilikom posete, grubo stavljeno do znanja da ne slikamo Svjetlaninu ćerku Jovanu, jer dete, navodno, zbog slike u novinama, ima problema u školi.


- Moj brat me se stidi i ne da da mi bilo ko dođe kući. Tako sprečava i da mi ljudi pomognu - zajecala je Svjetlana, a potom nastavila da govori:


- Mnogo hvala toj dobroj ženi iz Švedske, koja mi je poslala novčani dar. Prošle godine sam imala čast i da je upoznam. To je jedna divna i osećajna baka. Nedostatak novca je problem, ne samo za preživljavanje, već veliku ulogu igra i u mom oporavku. Sve bi išlo brže, da imam novca za terapije i razne preparate, koji su mi potrebni, kako bi se oporavila od bolesti, koja me prikovala za krevet. Novonastala situacija i sa porodicom, ne daje mi nadu da će se bilo šta promeniti na bolje u mom životu...
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ova nesrećna samohrana majka sa kćerkom i majkom, živi od simboličnog primanja za tuđu njegu i pomoć, koje dobija od Centra za socijalni rad. To nije ni izbliza dovoljno za najosnovnije potrebe. Njena kćerka Jovana je krenula u drugi razred osnovne škole i za dečje i školske potrebe, neophodan je novac da bi bile ispunjene, ali ga, nažalost, nema. Svjetlana, kako kaže, i dalje vežba i nastoji da na taj način osnaži noge, kako bi mogla da stane na njih, ali ne toliko kao u početku.

Da li je njena volja oslabila, kao i nada u oporavak, nije nam otkrila. Ono što se da videti i golim okom, kao i zaključiti, to je da je posustala. Pravi razlog se, verovatno, krije i u činjenici da zbog oslabljenog organizma, često pati od prehlada, koje je ometaju da nastavi sa vežbanjem.


Upravo sve ove, kao pelen gorke činjenice, mnogo bole ovu hrabru ženicu, koju je život, mnogo puta bacio na kolena. Prvo prikrivenom i retkom bolešću, koja je ophrvala u trudnoći kada je pala u komu, a potom i svim nevoljama oporavka, nemaštine i nemoći da bilo šta sama promeni.

2024 © - Vesti online