Ponedeljak 14.10.2013.
11:34
mozzartsport.com

Prvi Hrvat u Partizanu posle Stjepana Bobeka!

 

U Srbiji je njegov dolazak prošao gotovo neopaženo, ali je u Hrvatskoj izazvao ogromnu pažnju. Mladi hrvatski defanzivac Marin Romić je bio na pragu da postane prvi Hrvat u Partizanu posle 40 godina i vremena Stjepana Bobeka. Nekadašnji omladinac Rijeke i Hajduka je bio na probi u Partizanu prethodnih dana, ali ipak nije uspeo da se izbori za ugovor.


To mu je ipak donelo popularnost u Hrvatskoj gde su s pažnjom ispratili njegov odlazak u Beograd. Tako je najčitaniji sportskio nedeljnik Maks, posvetio Romiću i naslovnu stranu.
"U Partizanu sam završio slučajno. Ukazala mi se prilika nakon što je ne mojom krivicom, propalo nekoliko potencijalnih aranžmana. Izašli su mi u susret i otišao sam na probu“, rekao je Romić za Maks.


Mladog Hrvata je oduševio i ambijent u SC Teleoptik.
"Fantastičan kompleks, s desetak terena, s prirodnom i veštačkom travom. Sve je na usluzi igračima. Odigrao sam jednu utakmicu sa igračima iz prvog tima koji nisu imali preveliku minutažu u prvenstvu. Posle meča su bili zadovoljni i trener Rašović i direktor Nađ.“


On ne krije da iz Partizana nosi lepe uspomene.
"Prezadovoljan sam načinom na koji su me primili u Partizanu. Iako sam na početku bio skeptičan, svi su bili predobri prema meni: od saigrača do osoblja u sportskom centru. Sa štoperom Ostojićem i rezervnim golmanom Petrovićem sam delio sobu, oni su mi pomogli u svemu što je trebalo. I dalje se čujemo.“


Romića je oduševio kapiten crno-belih...
"Saša Ilić je legenda kluba. Odmah mi je pionudio pomoć. Drži se povučeno, ali svi ga strašno poštuju.“

2024 © - Vesti online