Ponedeljak 14.10.2013.
11:40
24sata.hr

Biskup potrošio 40 miliona evra: Na Boga ne misli!

Kako li će se "oprati" pred Papom?

O čemu je u Rimu razgovarao s papom, da li je ponudio svoju ostavku ili se borio za svoje mesto nije poznato, ali nemački Bild piše da se priča da se rastrošnom biskupu traži novo mesto i da bi navodno trebalo da se preseli u Keln (iz Limburga).


Skandale izaziva odkad je postao biskup

Franc Piter je biskup u Limburgu od 2008. godine. Odmah je rekao da jedna od parohija mora da skupi dodatnih 11.000 evra godišnje.

Veće vernika je tada poslalo pismo svim članovima parohije u kojem ih moli za milostinju. Kasnije su saznali da biskupu taj novac treba za novu biskupsku rezidenciju. Njegovi podređeni kažu da je biskup vrlo autoritativan te da je onima koji su se usudili izneti kritiku odmah dao otkaz.

 

Dugo se pričalo da je biskup vrlo rasipan. Spominjali su se skupoceni pribor za jelo za njegovu rezidenciju ukrašen njegovim monogramima, nameštaj i umetničke slike, luksuzna limuzina čak i železnička pruga koja se gradi za biskupa.

 

Malo nakon toga postalo je jasno i da biskupska rezidencija neće koštati pet ili šest, nego najmanje 31 milion evra. Novinari su opet počeli da "kopaju" i sada ispada da bi ukupan trošak uređenja rezidencije mogao biti čak 40 miliona evra. Osim toga rezidencija koja je trebalo da ima oko 147 kvadratnih metara narasla do 2.000 "kvadrata".

Tako to radi ovaj biskup.

2024 © - Vesti online