Ponedeljak 14.10.2013.
07:48 >> 13:24h
Beta

Snažna eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

Foto: Arhiva

Bomba je eksplodirala u stanu Nebojše Marića, radnika Uprave prihoda, koji je u trenutku ekslozije u stanu bio je sa svojom suprugom.

Eksplozivna naprava bila je postavljena na prozoru stana u prizemlju zgrade u centru severnog dela Kosovske Mitrovice. Eksplozija je prouzrokovala veliku materijalnu štetu i na obližnjem hotelu, a oštećeno je i jedno vozilo parkirano u neposrednoj blizini.

Na lice mesta odmah su izašli pripadnici kosovske policije, a nešto kasnije su stigli policajci Euleksa i vojnici Kfora.

Osuda incidenta

Aleksandar Vulin

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje incident i traži da se krivci pronađu i privedu pravdi.

Vlada Srbije ulaže maksimalne napore u normalizaciji odnosa u Pokrajini, što je jedini put ka uspostavljanju poverenja među komšijama, svim žiteljima Kosova i Metohije, bez obzira kojoj nacionalnosti da pripadaju, navodi se u saopštenju Kancelarije.

"Od nadležnih organa tražimo da pronađu krivce ovog zločina i da ga privedu pravdi. Samo na taj način Srbi i Albanci će uspostaviti veru u pravdu i u činjenicu da je miran i bezbedan život u Pokrajini moguć i neophodan", ističe se u saopštenju.

Ministar Aleksandar Vulin poručio je u Peći da ovakvi incidenti imaju za cilj da se ljudi uplaše kako se ništa ne može promeniti, da pomisle da će nasilje uvek carovati i da se jednostavno zustave izbori.

Incident je osudila i Demokratska stranka Srbije.

2024 © - Vesti online