Ponedeljak 14.10.2013.
08:00
b92.net

Kako da podmladite lice nakon 30. godine

Foto: Ilustracija
 

Da li znate koji je tip vaše kože?

Korišćenje pogrešnih kozmetičkih proizvoda može negativno da se odrazi na lepotu vašeg lica, primera radi, ako imate suvu kožu i ne koristite hidratantnu kremu, biće uočljiva područja koja će "popiti" svu vlagu iz podloge ili tečnog pudera. Tako vaša podloga neće biti ujednačena, videće se crvenilo lica ili pegice i diskoloracije koje nastaju s godinama.

Ako imate masnu kožu lica, koristite gel za čišćenje i hidratantnu kremu bez ulja u formuli. S druge strane, ako imate suvu kožu, koristite kremasto sredstvo za čišćenje i "jaču" hidratantnu kremu.

Koristite prave proizvode "ispod" šminke i ona će duže trajati.

Zaobiđite crveni ruž

Bobi Braun je provela više od 30 godina u industriji šminke i zna šta je ženama potrebno da bi izgledale bolje i mlađe. Ona ohrabruje žene koje više nisu u tridesetim da se okanu crvenog ruža, koji retko kojoj ženi dobro stoji i preporučuje sveže nijanse smeđe boje.

"Obrišite" podočnjake i pomladite se

Braun savetuje svakodnevno korišćenje korektora, koji može da transformiše izgled u tren oka. Prosvetljujući kožu oko očiju, korektor ostavlja svež i odmoran izgled i uspešno sakriva tamne podočnjake. Ako ni korektor nije dovoljan za prekrivanje vašeg umora, na njega nanesite tanki sloj bež pudera koji ne bi trebalo da bude previše sjajan.

Pametno se hranite

Ono što unesete u telo putem hrane odraziće se na izgled vaše kože. S obzirom na to da konzumacija svežeg voća i povrća bogatog vitaminom C smanjuje pojavu bora, ove namirnice bi trbalo da se nađu na vašem jelovniku svakoga dana, zajedno, s barem, osam čaša vode.

Noćna krema je obavezna

Da li koristite noćnu kremu? Nakon navršene 30. godine, trebalo bi da negujete kožu lica i noćnom kremom. Istraživanja su pokazala kako se sposobnost kože za apsorpcijom aktivnih sastojaka kreme pojačava noću. Dok spavamo, koža pojačano gubi vlagu i upravo je važno u to vreme nadoknaditi izgubljenu hidrataciju. Aktivni sastojci krema se upijaju, neguju kožu lica i popravljaju oštećenja nastala slobodnim radikalima, šminkom, nečistim vazduhom ili sunčevim zracima.

2024 © - Vesti online