Subota 12.10.2013.
06:39
jutarnji.hr, Vestionline

Finci naguz**i Sloveniju, neka se pripremi Hrvatska

Uh, uh, joj, joj: Stjepan Mesić Stipe 

Ma da li je moguće - Stipe?

Finsko tužilaštvo tvrdi da je za hrvatske vođe na ime mita izdvojeno 1,5 miliona evra i tvrdi da su mito, između ostalih, primili bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić i bivši direktor kompanije “Đuro Đaković - Specijalna vozila“ Bartol Jerković.
 

Janez Janša već osuđen

Suđenje za Hrvatsku trebalo bi da završi u februaru ili martu, a očekuje se da presude budu izrečene krajem proleća. Za davanje mita u Hrvatskoj optužena su šestorica menadžera Patrije, među kojima je i Jorma Vitakorpi, bivši predsednik upravnog odbora kompanije.

Kontraofanziva optuženog

A Vitakorpi je, šmeker, po završetku procesa u Hamenliniju, od finske države zatražio odštetu u visini od 6.500 evra zbog dugotrajnosti postupka, temeljeći potraživanje na činjenici da je finski sud odlučio da suđenje za Sloveniju i Hrvatsku spoji u jedno, čime će čitav proces da traje znatno duže.

Dok Vitakorpi traži pare, tužilac Juka Rape najavio je da će za njega u slovenačkom slučaju da zatraži kaznu od dve i po godine zatvora. Osim njega, u slučaju Hrvatske biće suđeno i Heikiju Hulkonenu, Reiju Nitijnenu i Tuomasu Korpiju.

Više o aferi "Patrija" možete da pročitate OVDE

2024 © - Vesti online