Petak 11.10.2013.
17:24 >> 17:34h
Beta

"Dinkić osnovao Štedionicu bez znanja Đinđića". "Kako je onda bio na otvaranju?!"

DS: Dinkić radio mimo svih?

Kako se navodi u saopštenju, Dinkić koji je bio guverner Narodne banke Jugoslavije, podelio je kapital Nacionalne štedionice pravnim licima koje je sam odabrao, ali nije dodelio nijednu jedinu akciju Republici Srbiji.

"Pošto država nije, zbog Dinkićevih odluka, nikada imala većinu u kapitalu Štedionice, Đelić nije ni mogao bilo kakvu većinu da ispusti nečinjenjem", navodi se u saopštenju DS čiji je Đelić funkcioner.

Ističe se da se Đelić "iz sve snage borio za državni interes u slučaju Štedionice koja je zbog toga i podnela krivičnu prijavu protiv njega".

URS tvrdi drugačije - da je Vlada Srbije 2001. godine bila saglasna i da je učestvovala, zajedno s Narodnom bankom, u osnivanju nekadašnje Nacionalne štedionice. U saopštenju URS pita DS: "Ako je Nacionalna štedionica osnovana bez znanja Đinđića, zašto je onda pokojni premijer prisustovao svečanom otvaranju banke?".

"Zar bi to Vlada učinila da nije bila u potpunosti saglasna i da od početka nije učestvovala zajedno sa centralnom bankom u ovom važnom državnom projektu kojim je omogućeno da stotine hiljada prevarenih građana Srbije konačno dobiju svoj novac koji im je deset godina bio zamrznut u propalim državnim i piramidalnim bankama" pita URS dodajući da je to obavljeno "upravo zahvaljujući Nacionalnoj štedionici".

2024 © - Vesti online