Ponedeljak 08.03.2010.
14:40 >> 16:27h
Tanjug

Počeo beogradski Sajam automobila

Tom prilikom ministar je rekao da uprkos svetskoj ekonomskoj krizi imamo privilegiju da u Beogradu otvorimo Sajam automobila i zahvalio se izlagačima koji su uprkos teškom vremenu uspeli da obezbede budžete i premijerno prikažu najnovije modele automobila, nakon evropske i svetske premijere, ne samo za tržište Srbije, već i šireg regiona, gde slični sajmovi ove godine neće moći da se održe.

"To je veliki uspeh, imamo razloga da budemo ponosni i verujem da će ova godina u pogledu prodaje novih automobila i oživljavanje srpske automobilske industrije biti prekretnica na bolje u odnosu na prethodnu godinu", naglasio je Milosavljević.


Ovom manifestacijom i hrabrom odlukom Beogradskog sajma, svih izlagača i učesnika Srbija i Beograd su se definitivno urezali na mapu svetske automobilske industrije, kao i ugovorom "Fijata" i "Zastave", koji će od iduće godine doneti i novu proizvodnju i veliki izvoz i ponovo prestiž Srbije kao ozbiljnog regionalnog proizvođača automobila, rekao je ministar.


Milosavljević je dodao da je ovo manifestacija koja u ovim teškim vremenima može da nam omogući da uživamo rasterećeni teške ekonomske situacije i izrazio uverenje da će ove godine prodaja automobila u Srbiji porasti i da će to biti još jedan vrlo jasan pokazatelj da srpska privreda i ekonomija idu putem oporavka.


On je pozvao finansijski sektor, banke i lizing kompanije da u svemu što je izloženo na sajmu prepoznaju potencijal i pomognu na isti način na koji Vlada Srbije pokušava da pomogne oživljavanje proizvodnje u Fabrici automobila u Kragujevcu, odnosno da pomognu desetinama hiljada građana Srbije da na lakši način i po povoljnim uslovima nabave automobil.


Otvaranju Sajma prisustvovao je i princ Aleksandar Karađorđević.


Sajam će trajati do 14. marta, na njemu će biti prikazano 47 novih modela automobila i 38 motocikala.


U četvrtak 11. marta biće održan porodični dan kada će porodice moći da posete sajam po jednoj ceni od 500 dinara, dok je za petak predviđen izbor najlepše hostese.
 

2024 © - Vesti online