Petak 11.10.2013.
13:49
BETA

Boskeri idu na SP u Kazahstan, inspekcija u Savezu!

 

"Preduzeli smo sve mere kako bismo uveli red, zaštitili naše boksere i omogućili im da se nesmetano pripreme i otputuju na Svetsko prvenstvo u Kazahstanu. Nakon opsežne analize trošenja sredstava u Bokserskom savezu, doneta je odluka da se, kao vanredna mera, sredstva za finansiranje odlaska naše reprezentacije na SP u Kazahstan umesto Bokserskom savezu, preusmere na Olimpijski komitet Srbije", navodi se u saopštenju.

Čelnici BSS-a podneli su nedavno ostavke na svoje funkcije, navodeći lične razloge, a nakon toga je doveden u pitanje odlazak takmičara na SP u Kazahstan. MOS je saopštio da je problem "morao da bude rešen na ovakav način", jer bi u suprotnom trpeli sportisti.

MOS je saopštio da će proveriti način trošenja novca u nacionalnom savezu.

"Kako bi se utvrdile činjenice i sve okolnosti trošenja sredstava u Bokserskom savezu, Ministarstvo je pokrenulo i proceduru o upućivanju budžetske inspekcije u Savez", navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je ministarstvo podržavalo BSS "kada je radio u interesu sportista", finansirao razne programe i finansijski pomagao boksere.

"Isto tako, obaveza je Ministarstva i da kontroliše trošenje ovih sredstava, vodeći računa da se ona na najekonomičniji i najodgovorniji način usmere na razvoj i unapređenje bokserskog sporta i da dođu do sportista, kojima su i namenjena", navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online