Petak 11.10.2013.
12:21 >> 14:52h
B92

Vladimir Ilić (URS) saslušan zbog "Štedionice"

I Ilića saslušavaju zbog Nacionalne štedionice
 

On je agenciji Beta kazao da je u policiji bio sat i po do dva, ali da nije mogao da kaže šta je bilo pre osam godina jer se svega ne seća.

"Ne raspolažem dokumentacijom na osnovu koje bih mogao da dam adekvatne odgovore", kazao je Ilić, sada poslanik Ujedinjenih regiona Srbije. Dodao je da bi, uz dokumentaciju Poreske uprave i Ministarstva finansija, mogao da vidi o čemu se radi.
 

Bilo je najavljeno da će osim Dinkića o slučaju Nacionalna štedionica izjave u Upravi kriminalističke policije dati i Vladimir Ilić, član URS-a kao i Vesna Arsić, nekadašnja najbliža Dinkićeva saradnica u ministarstvu finansija.

Ilić je u sredu bio u Azerbejdžanu, gde je sa još nekoliko poslanika prati predsedničke izbore u toj zemlji. Ilić je danas nakon što se vratio iz Azerbjedžana otišao u MUP.

Mlađan Dinkić kaže da se ne oseća krivim za aferu "Nacionalna štedionica" i da odgovornost za to snosi tadašnji ministar finansija Božidar Đelić. Dinkić je u vreme privatizacije i prodaje Nacionale štedionice bio guverner Narodne banke, a zatim ministar finansija.

2024 © - Vesti online