Petak 11.10.2013.
11:10
mozzartsport.com

Partizanova deca opčinila Italijane - petorica u Top 40 u Evropi

 Aleksandar Mitrović u dresu reprezentacije Srbije
 

Još jedno veliko priznaje stiže na adresu Partizana iz inostranstva. Ugledni italijanski sportski dnevnik ''Korijere delo sport'' uvrstio je petoricu igača stasalih u mlađim kategorijala crno-belih na listu od 40 najboljih mladih igrača Evrope!


Iz aktuelne generacije kluba iz Humske u odabranom društvu nalazi se tandem vezista: Nikola Ninković i Andrija Živković koji bi večeras trebalo da debituje i za seniorsku reprezentaciju Srbije na prijateljskom meču sa Japanom.


Da je Zemunelo maltene nepresušan izvor talenata, a omladinska škola jedino zdravo tkivo šestostrukog uzastopnog prvaka Srbije može se zaključiti i na osnovu činjenice da se na listi nalaze i trojica fudbalera čiji je razvoj započet upravo u Partizanu, ali su džinovskim koracima već napredovali do značajnih inostranih transfera, a talenat potvrđuju i na drugim lokacijama. A reč je o Lazaru Markoviću, novoj zvezdi Benfike i Aleksandru Mitroviću, napadaču Anderlehta, čiji je letošnji transfer najskuplji u istoriji belgijskog fudbala.


Peti fudbaler koga su novinari ''Korijere delo sporta'' uvestili na ovu listu još nije zaigrao za prvi tim Partizana. A po svoj prilici i neće, pošto je Nemanja Radonjić praktično na korak do prelaska u Romu, pa onda nije ni čudno što se Italijani interesuju za još jednog bisera, čiji će ugovor o zastupništvu rešavati FIFA.


U kakvo su društvo upali Partizanovi biseri možda najbolje svedoči činjenica da se na listi talenata nalaze štoper PSŽ-a Markinjos, defanzivac Real Madrida Rafael Varan, zvezda Šalkea Julijan Draksler, novi đavo sa Teatra snova Adnan Januzaj, vezista Intera Mateo Kovačić, uzdanica Juventusa Pol Pogba...

2024 © - Vesti online