Petak 11.10.2013.
11:12
rts.rs

Dejanović: Pazite na rezerve, da nam ne nestane gaze

Ona je za Radio televiziju Srbije dodala da će na sledećoj sednici Vlade Srbije biti imenovan vršilac dužnosti direktora Ginekološko akušerske klinike Narodni front.

Štednja: Slavica Đukić Dejanović

"Na vreme se mora planirati potrošnja materijala, i sama zakonska procedura nabavke se mora dobro znati, menadžment i direktori zdravstvenih ustanova moraju voditi računa da potrošni materijal mora biti u rezervi", rekla je Đukić Dejanovićeva.

U Klinici za Kardio-hirurgiju Kliničkog centra Srbije (KCS) danas će biti operisano još četri pacijenta kojima je neophodan veštački srčani zalizak, a neophodni implanti stigli su u poslednjem trenutku ali kao donacija dobavljača.

Šestomesečna nabavka tog materijala kasni, a KCS i drugim zdravstvenim ustanovama odobreno je da nabave zaliske po hitnom postupku.

Upitana o problemu lista čekanja, gde na desetine hiljada građana čeka na dijagnostičku proceduru ili neku operaciju, ministarka je rekla da su liste smanjene.

"Protiv toga možemo i liste jesu smanjene, ali time nismo zadovoljni", rekla je Đukić Dejanovićeva i dodala da će liste biti smanjene, ali da je najvažnije da se pacijentu ne pogorša zdravstveno stanje dok čeka na lekarsku pomoć.

2024 © - Vesti online