Četvrtak 10.10.2013.
21:01
Srna

"Dveri" protiv Zukorlićeve džamije

U Delimeđu blizu Tutina se već nalazi džamija sa najvećim minaretima

Iz "Dveri" otvoreno pitaju političare Srbije da li će zaista dozvoliti da Srbija dobije islamistički centar koji će nadvisiti Hram Svetog Save na Vračaru i učiniti da zemlja postane prepoznatljiva po islamskoj arhitekturi novijeg datuma.

U pokretu ocenjuju da je prosto neverovatno da u relativno malom selu od 500 stanovnika, u kome već postoji islamska bogomolja bude izgrađena još jedna, i to sa najvećim minaretom na kontinentu, ali i upozoravaju da izbor lokacije koja se nalazi na tromeđi Sjenice, Novog Pazara i Tutina nije ni malo slučajan.

"Ako se zna da je kamen temeljac postavio muftija Zukorlić, da se Duga Poljana nalazi u blizini planine Ninaje, koja je postala poznata po kampu muslimanskih terorista koji je otkriven pre nekoliko godina, i da su investitori muslimani koji žive u inostranstvu, a rodom su iz Raške oblasti, kao i da po muftijinoj izjavi žele da se takmiče u izgradnji džamija, onda je ovaj grandiozni poduhvat sasvim logičan", ocenjuju u pokretu.

"Dveri" konstatuju da muslimani, koji na prostorima Srbije žive vekovima imaju sva građanska prava i da nema razloga za provokacije nalik ovoj.

2024 © - Vesti online