Četvrtak 10.10.2013.
19:13
Beta

Ješić i aflatoksin: Progone mene, a ne krivce

"Šta se desilo sa Vučićevim obećanjem da će dozvoljeni nivo aflatoksina biti vraćen na evropski standard od 0,05 umesto sadašnjih 0,5 mikrograma po kilogramu?"
 

Ješić je na društvenoj mreži Tviter upitao šta se desilo s krivičnim prijavama koje je podneo, i u kojima daje argumente da se u toj aferi radilo o organizovanoj kriminalnoj grupi, o uzimanju i davanja mita i ugrožavanju bezbednosti građana.

Inače, Ješića je danas saslušala policija po krivičnoj prijavi za uznemiravanje javnosti, nanošenje štete mlekarskoj industriji i građanima Srbije i Ministarstvu poljoprivrede.

Ješić je upitao šta se desilo sa obećanjem prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića iz marta ove godine da će dozvoljeni nivo aflatoksina biti vraćen na evropski standard od 0,05 mikrograma po kilogramu mleka, umesto sadašnjih 0,5 mikrograma, što je Vlada prošle zime utvrdila kao "privremenu meru".

- Danas je 10. oktobar! Pravilnik nije promenjen! Salford koji je stavljao u promet mleko koje ne odgovara kvalitetu, kao i ministarstvo koje je bilo zaduženo za kontrolu su abolirani!, napisao je Ješić, iako Vučić tvrdi da je nivo aflatoksina smanjen.

Ješić je dodao da je ministar poljoprivrede Goran Knežević bio smenjen, a potom

Sve o aferi sa aflatoksinom, pročitajte OVDE.

"imenovan po nagradi u Naftnoj industriji Srbije".

- Isti taj ministar je samo pre pola godine od tog istog NIS-a kupio gorivo najgoreg kvaliteta za paore. Saslušani su svi ljudi s fakulteta, a samo oni koji rade protiv interesa građana nisu saslusani, naveo je Ješić i dodao da je policija već osam meseci u Opštini Inđija.

2024 © - Vesti online