Četvrtak 10.10.2013.
18:25
Beta

LDP: Nikolić vrši pritisak na birače u Vrbasu

LDP: Prethodni predsednici, iako su često izlazili iz granica predsedničkih ovlašćenja ili bili i predsednici stranaka, nisu kao Nikolić "neukusno" ulazili u lokalne kampanje
 

U saopštenju je LDP naveo da Nikolić time poništava iluziju o sebi kao nadstranačkom predsedniku, koju je pokušao da stvori formalnim povlačenjem s pozicije predsednika Srpske napredne stranke.

"Nažalost, predsedniku Republike je kampanja njegove bivše stranke važnija od reda na koji ga obavezuje činjenica da mora da se drži van svakodnevnih partijskih borbi, a pogotovo da vodi računa o ugleda pozicije koju trenutno zauzima", istakao je LDP.

Prema LDP-u, prethodni predsednici, iako su često izlazili iz granica predsedničkih ovlašćenja ili bili i predsednici stranaka, uglavnom nisu ovako direktno devalvirali princip podele vlasti i nisu "neukusno" ulazili u lokalne kampanje po manjim opštinama u Srbiji.

LDP je ocenio da odlazak Nikolića u Vrbas nije izolovan incidenti i da je predizborna kampanja u toj opštini pretvorena u borbu na život i smrt, uz atmosferu velikog pritiska kombinovanog estradnom kampanjom.

"Pre nekoliko dana je u Vrbasu gostovala Crvena zvezda kojom upravljaju kadrovi vladajuće koalicije SNS-a i SPS-a, prošle nedelje tamo je bio direktor državnih subvencionisanih Železnica, u međuvremenu kroz Vrbas marširaju državni funkcioneri svih nivoa", podsetio je LDP i zatražio od Nikolića da se povuče iz izborne kampanje u Vrbasu i omogući građanima Vrbasa da mirno i bez pritiska glasaju na izborima 13. oktobra.

"Bez toga, Srbija će i dalje više ličiti na zaostalo društvo u kojoj institucije postoje samo na papiru, nesposobna da se modernizuje i prihvati pravila političkog života moderne Evrope", piše u saopštenju.

2024 © - Vesti online