Četvrtak 10.10.2013.
19:24
Beta

Produžen pritvor Ćeranu i Kenetu

Osumnjičenima za malverzacije (Ćeran i Kene), produžen pritvor za dva meseca
 

Agenciji Beta je u tom sudu rečeno da je sud 9. oktobra odlučio da produži pritvor Ćeranu i Savatijeviću zbog mogućeg uticaja na svedoke i zbog okolnosti krivičnog dela.

Oni su uhapšeni početkom septembra i protiv njih je pokrenuta istraga zbog malverazija prilikom eksproprijacije zemljišta u selu Vreoci kod Lazarevca za potrebe širenja površinskog kopa "Kolubare".

Tada su uhapšeni i bivši finansijski direktor Kolubare Ljubiša Nekić, bivši načelnik službe za eksproprijaciju zemljišta Saša Radanović, veštak Željko Vuković, pravnik Zoran Živković i koordinator raseljavanja mesta Vreoci kod Lazarevca Zoran Marković.

DS: Produženje pritvora Ćeranu dokaz pritiska

Demokratska stranka saopštila je danas da je odluka o produženju pritvora bivšem direktoru Rudarskog basena "Kolubara" Nebojši Ćeranu "još jedan dokaz da su politički pritisci iznad pravde i pravičnosti". "Iza produženja pritvora Nebojši Ćeranu - čoveku koji je zaustavio pljačke u 'Kolubari' i uspešno vodio GSP Beograd jasna je namera režima da pritiscima na sud utiče na predizbornu kampanju za izbore u Beogradu", smatra DS.

 

DS smatra da stranke na vlasti nameravaju da pritiscima na sud i kriminalizacijom DS "pokriju sopstvenu nesposobnost i katastrofalne rezultate u vođenju države".

 

"Činjenica da visoki funkcioneri SNS i pojedini mediji pod kontrolom vlasti već nedeljama javno presuđuju Nebojši Ćeranu, nedvosmisleno je uticala na one koji su danas ovakvu odluku doneli", ocenila je DS.

2024 © - Vesti online