Četvrtak 10.10.2013.
16:46
Beta

''Šariću najbolje da se sam preda''

"Najbolje je da (Šarić) sam dođe i objasni ono što je radio", rekao je Veljović.

On je dodao da je u interesu celog regiona da Šarić bude uhapšen.

Milorad Veljović

Govoreći o kadrovskoj politici, on je istakao da nema "ništa protiv" toga da se u okviru te direkcije raspišu konkursi za izbor načelnika policijskih uprava.

"Kadrovske promene su normalne i one će i dalje postojati u sedištu (u Beogradu) i policijskim upravama u Srbiji. Te promene su u interesu reforme policije i u interesu same policije, ocenio je on i istakao da nijedna kadrovska promena neće pogoršati odnose u direkciji nego će, naprotiv, uciniti policiju još stabilnijom", rekao je Veljović na prvoj konferenciji šefova policija regiona i EU, rekavši da je MUP Srbije stabilan sistem.

On je istakao da je policija Srbije "jedinstvena" i da će "takva i ostati".

"Ono što mozda neko želi da kaže, da policija nije jedinstvena - vara se. Posao koji radi policija nije nimalo lak, nije jednostavan i uvek će biti na udaru i trpeti kritike, ali naša obaveza je da izdržimo", dodao je Veljović.

On je kazao da je odavno zagovarao depolitizaciju policije jer misli da je za nju to najbolje i dodao da je siguran da ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nema drugačije mišljenje, kao i da u tome očekuje podršku ministra.

"Mislim da trenutno takva mogućnost u Zakonu o policiji ne postoji, ali lično nemam ništa protiv toga da se u okviru direkcije policije raspišu konkursi za izbor načelnika policijskih uprava i u sedištu direkcije", rekao je Veljović.

Kada se budu raspisivali takvi konkursi, međutim, dodao je on, moraju se utvrditi kriterijumu za njihovo raspisivanje, odnosno "ko može i koje uslove treba da ispunjava" da bi bio načelnik policijske uprave.

2024 © - Vesti online