Četvrtak 10.10.2013.
10:29 >> 10:42h
mozzartsport.com

Slučaj Troicki: Federer za još strože kontrole, Nadal brani Srbina

 Viktor Troicki
 

Viktor je kažnjen suspenzijom na 18 meseci jer nije uradio potpunu doping kontrolu na turniru u Monte Karlu, a slučaj je sada pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, koji bi trebalo da donese presudu do kraja meseca.

Sa jedne strane, Federer nije pokazao sažaljenje za Troickog i zatražio je još rigorozonije mere kada je doping u pitanju.
“Želim da se vrši što više doping testova i da kontrole budu što češće. Ne smeju da se ignorišu testiranja, osim u ekstremnim slučajevima kada igrač zvog povrede završi u bolnici. Dođete na test, odradite ga i nastavljate dalje. Kakve veze imaju vreme i mesto sa tim? Doping kontrole treba da budu rigorozne, a kazne da budu veoma stroge. Igrači ne smeju da dođu u situaciju da pomisle: da, vredelo je dopingovati se. Treba uraditi sve da se varalice otkriju”, rekao je Federer.


Sa druge strane, Rafael Nadal je stao u odbranu Troickog i kaže da mu nije najjasnije zašto je Srbin sankcionisan.
“Koliko sam ja razumeo, odgovorno lice koje je vršilo kontrolu je reklo Viktoru da on može i sutra da uradi test. On je to sutra i uradio i sve je bilo u redu. Po mom mišljenju, tu nema slučaja. Ako je Viktor rekao da ne želi tada da uradi test, zvaničnik koji je vršio doping kontrolu morao je da mu kaže da će biti kažnjen ako ne uradi test“, rekao je Nadal.

2024 © - Vesti online