Sreda 09.10.2013.
17:56
dailymail.co.uk

Obama pravi pivo u Beloj kući!

Ušao u istoriju Bele kuće: Barak Obama
 

Danas proizvodi tri vrste, što mu je u političkoj karijeri više pomoglo nego odmoglo – u vreme kampanje ga je povezalo sa biračima i na neki način ih podsetilo da njegov rival Mit Romni, mormon, ne pije!

Dok i sam kroji istoriju sveta, Obama će ući u istoriju ovog čuvenog zdanja kao prvi predsednik koji je svoj mandat iskoristio i za to – da napravi mikro destileriju u Beloj kući. Doduše, i Džordž Vašington je pravio pivo u sklopu svog doma, ali on nikada nije živeo u Beloj kući.

Ko je šef, ko je glavni majstor koji je prvom tamnoputom predsedniku SAD sačinio recepturu u početku nije bilo poznato – to ime se krilo. Ali se znalo i na samoj etiketi je istaknuto da u ovu popularnu tečnost ubacuje med iz košnica iz bašte Bele kuće.

A onda su, kao grom iz vedra neba, krajem oktobra 2012, dok je Barak imao kampanju za reizbor u Ajovi (gde je, naravno, poneo i par kutija svog piva), obelodanjeni recepti za dva od tri piva koja stižu iz najpoznatijeg vašingtonskog doma. I odmah su postali predmet fascinacije ljubitelja piva širom sveta.

Saopšteni su i svi detalji o šefu kuhinje Semu Kasu, i podšefu Tafariju Kembelu, koji stoje iza recepata, kao i procesu proizvodnje. Kas je svojevremeno priznao da je počeo to da radi sa kućnim priborom sa pravljenje piva, a onda, posavetovan od strane zaposlenih u Beloj kući koji se i sami bave tim poslom, mnogo unapredio proces.

„Da budem iskren, bili smo iznenađeni koliko je pivo dobro ispalo s obzirom na to da nijedan od nas nikada nije proizvodio pivo“, iskren je bio Kas na Tviteru.

2024 © - Vesti online