Sreda 09.10.2013.
16:29
Beta

Ružić: Rado dajem 20.000 ako će da pomogne

Branko Ružić: Bolje da dam državi nego kladionici
 

"Ako će to zadovojiti opštedruštveni interes mnogo sam srećniji što gubim taj iznos. Bolje nego da sam ga izgubio na kladionici", rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.

Ministar je onima koji žele da se kritički odnose prema novim ekonomskim merama koje vlada namerava da sprovede, rekao da treba da sačekaju epilog i efekte tih mera.

"Ako te cifre između 100 miliona i 150 miliona evra mogu da ostanu u budžetu i da se iskoriste, na primer, za realni ekonomski sektor i zapošljavanje mladih ispuniće tu društvenu ulogu", kazao je Ružić povodom najavljenog smanjivanja plata u javnom sektoru.

Povodom kritike prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića na jučerašnjoj otvorenoj sednici Vlade Srbije o predlozima za putovanje, među kojima je bilo i putovanje u Litvaniju koja trenutno predsedava EU, Ružić je kazao da se ne treba baviti tim "pežorativnim temama" i da je to što je Vučić kazao više bila šala.

"Što se tiče smanjenja troškova i ukidanja nekih nepotrebnih turističkih putovanja raznih nosilaca javnih funkcija svi se slažemo oko toga i možemo odrediti prioritete", kazao je Ružić i istakao da nijedno putovanje vezano za evropske poslove neće biti neutemeljeno i neće služiti za "turističke potrebe".

2024 © - Vesti online