Četvrtak 10.10.2013.
08:00
luxlife.rs

Lisabon - dragulj Pirinejskog poluostrva

Lisabon, grad koji se prostire preko brda koja gledaju na Rio Tejo, nudi vam mogućnosti koje se i očekuju od glavne atrakcije jedne zemlje. Tu su gotske katedrale, fantastični manastiri i muzeji, koji su deo pejzaža ovog grada, i prava poslastica onima koji vole da se upuštaju u otkrivanje istorije jedne zemlje.

Dok vas blistavi žuti tramvaji voze po krivudavim ulicama grada, građani Lisabona šetaju starim četvrtima, kao što to rade već vekovima.

U međuvremenu, u drugim delovima grada, posetioci i lokalno stanovništvo uživaju u kafeima iz ere 1930ih godina ili šetaju obalom, na kojoj se jednom proslavljao povratak Vaska da Game. Iako je istorija ove zemlje i grada veoma stara, njihov duh je i dalje mlad.

Tome će posvedočiti brojni restorani u distriktu Bairo Alto, u kojima možete uživati u izvanrednom izboru muzike od džeza, preko regea i elektronike do fadoa koji ispunjava vazduh zabavom koja traje do jutarnjih časova.

Noćni klubovi nalaze se svuda po gradu i sasvim prigodno koriste stare prostore, bilo da se nalaze na rečnim dokovima ili u vilama iz 18og veka.

Jednostavno morate da odete, vidite i osetite!

2024 © - Vesti online