Sreda 09.10.2013.
11:36
Beta

Udovičić: Glas mladih će morati jače da se čuje

 Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić
 

"Moj zadatak je da vam omogućim da se vaš glas daleko jače čuje, ali vas molim da mi u tom pomognete. Od samog početka sam svestan da mediji i celokupno društvo naše ministarstvo percipiraju kao instituciju sporta, a da omladina ostaje po strani", naveo je Udovičić na sastanku sa predstavnicima omladinskih organizacija.


Kako je saopšteno iz ministarstva, Udovičić to želi da promeni.

"Od prvog dana maksimalno sam se trudio da omladinu stavim u prvi plan. Omladinska politika je jedan od prioriteta u mom budućem radu", rekao je doskorašnji vaterpolista i kapiten reprezentacije Srbije.


On je poručio da saradnjom omladinskih organizacija i ministarstva mogu da se učine velike stvari za dobrobit mladih u Srbiji.

"U vašem organizovanju, savezima, vidim veliku snagu mladih sa kojima će ministarstvo ubuduće sarađivati u cilju poboljšanja vašeg položaja", rekao je Udovičić.


Ministar je dodao da njegova ustanova radi na tome da Nacionalna strategija za mlade i akcioni plan za njeno sprovođenje "ne ostanu samo spisak lepih želja".


Na sastanku sa Udovičićem bili su predstavnici Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), Nacionalne asocijacije praktičara omladinskog rada (NAPOR) i Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade.

2024 © - Vesti online