Sreda 09.10.2013.
15:02

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Srbija klevetom na kaluđera

Arhimandrit Pantelejmon (Jovanović)
 

Nikolina Milatović Popović je, kako u dopisu navodi otac Pantelejmon, "na osnovu ličnih prijateljstava (RTS, Ministarstvo spoljnih poslova), nečuveno i drsko uzela učešće u klevetničkoj kampanji koju nedobronamerni ljudi vode protiv arhimandrita Jovanovića, a od kojih se ogradila i Srpska Patrijaršija i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, zbog njihovog destruktivnog delovanja."


"Gđa Nikolina je od svojih prijatelja primila klevetničko pismo iz Johanezburga koje je sa preporukom prosledila poznaniku u MSP i dalje ministrima.... Za ovu tvrdnju posedujem dokaz, a i gđa Nikolina zna odlično o čemu pišem", navodi se u dopisu arhimandrita Pantelejmona.


On je za naš list potvrdio autentičnost dopisa do kojeg su "Vesti" došle.
 

Po pravilu službe

- Peticiju protiv sveštenika Pantelejmona sam prosledila u MSP na osnovu ovlašćenja i obaveze o međusobnoj saradnji i obaveštavanju državnih organa i službi. Nisam uključena u nekakvu klevetničku kampanju, niti opstruišem crkvu. Sve informacije koje stignu na adresu komunikacije@dijaspora.gov.rs prenosimo na sajtu Kancelarije u cilju afirmacije dijaspore u matici - navela je mr Nikolina Milatović Popović u pisanoj izjavi za "Vesti".

- Pismo je originalno, ali ga nisam poslao medijima već direktorki Drašković - rekao je starešina crkve Svetog apostola Tome u Johanezburgu.


On, međutim, nije rekao o čemu je reč u peticiji, već je naveo da je to dokument "manjinske destruktivne struje nedobronamernih ljudi".


Arhimandrit Pantelejmon traži od Draškovićeve odgovor da li je Nikolina Milatović - Popović imala njeno odobrenje za svoje postupke. Ujedno je upitao šta će da preduzme povodom "skandaloznog i nečuvenog delovanja" i zamolio za efikasno i trajno rešenje neprijatnog problema.


Dragan Stanojević predsednik dijasporskog parlamenta kaže za "Vesti" da otac Pantelejmon nije jedini delegat koji ima problem sa postupcima Nikoline Milatović Popović.


- Pritužbe na njeno ponašanje često dobijam i od drugih delegata, a i sam imam problem u komunikaciji sa Nikolinom Milatović Popović. Ona se ophodi kao da nam je nadređena, iako Kancelarija za dijasporu treba da bude servis, a ne komandant Skupštine dijaspore - kaže Stanojević.


Dragan Stanojević takođe ima primedbu zbog ignorisanja njegovog intervjua za RTS.


- Intervju koji sam u svojstvu predsednika Skupštine dijaspore i Srba u regionu dao za RTS do danas nije postavljen na sajtu Kancelarije za dijasporu i pored nekoliko urgencija. Nisam za RTS govorio kao privatno lice već kao predsednik najviše institucije srpske dijaspore. Ali, uzalud, Nikolina očigledno ima neke svoje kriterijume - kaže Stanojević.
 

Nemar u Skupštini Srbije

Stanojević ističe da su delegati dijasporskog parlamenta nezadovoljni i tretmanom u Odboru za dijasporu Skupštine Srbije.
-Taj Odbor na sednice ne poziva delegate niti nas obaveštava o svom radu. Primio sam nekoliko delegatskih predloga da uputimo protest Skupštini Srbije i od poslanika tražimo objašnjenje - kaže Stanojević.
Aleksandar Čotrić, predsednik Odbora za dijasporu, kaže da na svakoj sednici prisustvuju i predstavnici iz dijaspore u zavisnosti od dnevnog reda.

2024 © - Vesti online