Utorak 08.10.2013.
20:11
Beta

Srbija i Republika Srpska udruženo protiv terorizma

Dačić u poseti hidroeletrani Bajina Bašta
 

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da je ta vežba dokaz da Srbija ima jedinice visoke obučenosti i visoke profesionalnosti, kojima se ponosi.

"Naša teritorija i enargetski objekti veoma često mogu biti mesto izvršenja terorističkih akata i specijalne jedinice Srbije i Republike Srpske imaju redovne vežbe na ovom graničnom potezu", kazao je Dačić.

On je podsetio da je pre nekoliko godina postojala ideja o sprovođenju zajedničke vežbe kod Đerdapa sa Rumunijom i Bugarskom, ali to nikada nije sprovedeno.

Ministar unutrašnjih poslove Republike Srpske Radislav Jovičić istakao je da Srbija i Republika Srpska imaju sporazume o saradnji i da je današnja vežba dokaz da ti sporazumi nisu samo slovo na papiru.

On je naveo da je hidroelektrana u Bajinoj Bašti na samoj granici i da dve države na smeju sabi priuštiti taj luksuz nisleći da nikada neće biti napadnute.

"Ovo je prilika da pošaljemo poruku svima koji nam žale zlo da imamo spremne snage za borbu protiv prekograničnog kriminala", kazao je Jovičić.

2024 © - Vesti online