Utorak 08.10.2013.
15:13
Mozzartsport

Džajić bira: Veliki predsednik ili marioneta!

Lagali sami sebe: Dragan Džajić sa saradnicima

Pošto su mesecima lagali pre svega same sebe, ali i kompletnu javnost, kako dobro funkcionišu i kako sve odluke donose zajednički, rezultatski neuspesi naterali su čelnike Crvene zvezde da se pogledaju u ogledalo i priznaju kako moraju da prekinu da žive u iluziji!

Sednica Upravnog odbora u ponedeljak donela je finalno otrežnjenje, a rečenica potpredsednika Slaviše Kokeze najbolje je ilustrovala u kakvom je stanju klub: "Ne možemo jedni sa drugima!"

Pošto je jasno da će "jedni" morati da dobiju slobodu u odlučivanju, a "drugi" da odu, dilema je ko će biti u prvoj, a ko u drugoj grupi. Tu dilemu ljudi koji vode Zvezdu pokušavali su da razmrse do kasno u noć između ponedeljka i utorka, a kako MOZZART Sport saznaje, grupa na čijem čelu su potpredsednici Slaviša Kokeza i Ivica Tončev postigla je dogovor da ponudi predsedniku Draganu Džajiću preuzimanje kompletne moći u odlučivanju! Na taj način u Zvezdi bi se radilo "kao nekad", Džajić bi se jedini pitao oko imenovanja novog trenera i dovođenja pojačanja u zimskom prelaznom roku, ali bi u isto vreme morao da preuzme kompletnu odgovornost kako za poteze u sportskom sektoru, tako i za finansijsko stanje.

Slaviša Stojanović i Dragan Džajić

Prema našim saznanjima, Džajić bi u narednih sedam dana trebalo da se izjasni o ovoj ponudi, a kakva god odluka bila, ona će se ozvaničiti na Skupštini zakazanoj za 25. oktobar. Inače, neposredno posle Upravnog odbora Džajić je odlučio da otputuje u Francusku u posetu ćerki i trebalo bi večeras da krene na put, a po njegovom povratku razgovaraće se kako o ovoj temi, tako i o statusu trenera Slaviše Stojanovića.

Veliko je pitanje kako će Džajić odgovoriti na ovu "ponudu", odnosno da li je spreman da preuzme ogromnu odgovornost, pogotovo kada se zna da je klub u finansijskoj dubiozi, a da je već 30. oktobra prva kontrola UEFA u vezi sa izdavanjem licence za takmičenje u Evropi sledeće sezone. Inače, Zvezdin račun je već 43 dana u blokadi za menice u iznosu od pola miliona evra, Filip Mladenović je pokrenuo proces za raskid ugovora pred Arbitražnom komisijom FSS-a, a narednih dana bi isti potez mogli da povuku još neki igrači...

Ukoliko Džajić odluči da je ovo preveliki zalogaj za njega, dirigentska palica bila bi prepuštena upravo Kokezi i Tončevu, a predsednik bi na Skupštini verovatno bio promovisan u doživotnog počasnog predsednika, dakle na protokolarnu funkciju, i ne bi se više mešao u upravljačke odluke.

Podsećanja radi, ne postoji gotovo nijedna stvar oko koje se čelnici Zvezde u poslednje vreme nisu sukobili: Džajić je još letos želeo da postavi Milovana Rajevca za trenera, ali mu je rečeno da je on preskup, pa je doveden Stojanović. Potom je predsednik "kontrirao" potpredsednicima u izboru štopera, govoreći da su rešenja koji su oni predložili preskupa, a osujetio je i njihovu nameru da prodaju Abiolu Daudu turskom Gazijantepu. Epilog svega je da svaki čelnik crveno-belih ima, uslovno rečeno, svog igrača u timu, odnosno fudbalera koji je došao na njegovo insistiranje. Takva situacija je, naravno, neodrživa.

Zasad je izvesno, dakle, da bi tog 25. oktobra posle Skupštine trebalo da se zna ko u Zvezdi donosi konačne odluke u kom segmentu poslovanja, kome, na primer, trener podnosti ostavku i slično... Da li će to biti Džajić ili neko drugi zavisi pre svega od predsednika kluba s "Marakane". Ali u ovom trenutku niko ne može da pretpostavi kako će se ovo izuzetno zamršeno klupko odmotati.

2024 © - Vesti online