Utorak 08.10.2013.
14:58
Beta

Tomović i Petrović: Da popravimo utisak iz Skoplja

 Nenad Tomović i Radosav Petrović
 

"Iako će utakmice sa Japanom i Makedonijom biti bez rezultatskog značaja, imamo veliku obavezu da pre svega nastavimo niz dobrih igara. Protiv Makedonije ćemo imati i dodatnu obavezu da popravimo utisak iz Skoplja, što je jedini duel u kome smo zakazali", rekao je Tomović u Staroj Pazovi, na žrebu za osminu finala srpskog Kupa.


Srbija je prošlog oktobra izgubila od Makedonije sa 1:0, što je bilo veliko iznenađenje, a te dve reprezentacije će se ponovo sastati u utorak u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Obe reprezentacije su ranije ostale bez šanse za plasman u Brazil.


Vezni fudbaler reprezentacije Srbije Radosav Petrović kazao je da je Srbija pokazala da ima veliki potencijal.

"Ova reprezentacija je pokazala da ima veliki potencijal. Utakmica sa Makedonijom u Skoplju je bila prekretnica, da smo tu pobedili bila bi totalno drugačija slika", kazao je Petrović.


Tomović i Petrović su naveli da im je velika čast što će učestvovati na oproštaju nekadašnjeg kapitena Dejana Stankovića od reprezentacije.

"To je velika satisfakcija za sve nas da u penziju ispratimo takvu fudbalsku i ljudsku veličinu kakav je Dejan Stanković", istakao je Radosav Petrović.


Stanković će se u petak, u prijateljskoj utakmici protiv Japana, oprostiti od reprezentacije Srbije. Bivši kapiten će odigrati 103. utakmicu za nacionalni tim i prestići Sava Miloševića na prvom mestu po broju odigranih utakmica.


Tomović i Petrović, bivši igrači Crvene zvezde, odnosno Partizana, u Staroj Pazovi su izvlačili parove osmine finala Kupa. Oni su rekli i koje trenutke pamte dok su nastupali u Srbiji. Nekadašnji defanzivac crveno-belih Tomović je naveo da neće zaboraviti duel sa "večitim" rivalom kada je sudija Ninoslav Spasić poništio gol Nenada Milijaša kojim bi ekipa iz Ljutice Bogdana povela sa 3:2. Spasić je tada dosudio ofsajd, iako je bilo očigledno da se Milijaš nije nalazio u njemu. Petrović je rekao da pamti finala Kupa 2009. godine kada je bio strelac u pobedi nad Slobodom iz Užica.

2024 © - Vesti online