Utorak 08.10.2013.
15:45
Srna

Srbi iz Švedske protestuju zbog ministra

Jasenko Selimović - antisrpski ministar
 

Savez Srba upozorava da se Selimović, umesto prevazilaženjem problema, bavi produbljivanjem razlika u mišljenjima o bolnim pitanjima ratnog i poratnog perioda među narodima na Balkanu, čiji je deo nastanjen u Švedskoj i koji je smatra novom domovinom.

U pismu se ističe da svi ljudi koji su bili prisiljeni da napuste svoje domove nose gorke uspomene iz ratnog perioda i ono što najmanje žele jeste to da ih neko stalno na to podseća, a pogotovo neko ko nije objektivan, a morao bi biti po prirodi svoga posla.

"Selimović je sramota za Ministarstvo za integracije, za švedsku vladu i švedsko demokratsko društvo", poručuje Udruženje Srba iz Švedske i dodaju: "On sa položaja državnog sekretara otvoreno zastupa interese jedne druge države (BiH) ili, tačnije, polovine te države i otvoreno vređa srpski narod u celini, pa tako i Srbe u Švedskoj".

"Bez obzira šta je aktuelna tema u Švedskoj, Evropi ili svetu, Selimović uvek u tu priču uvuče Srbe, ne štedeći uvrede i optužbe u člancima koje objavljuju švedski mediji", navodi Udruženje Srba.

U pismu se upozorava da se Selimović služi falsifikatima i tako plete mrežu insinuacija i propagandnih floskula. Kao prilog svom pismu autori su Vladi Švedske poslali niz Selimovićevih autorskih tekstova, kojima potkrepljuju svoju ocenu njegovog rada.

2024 © - Vesti online