Utorak 08.10.2013.
09:50 >> 11:43h
Beta

"Padaju" carinici

Foto: Ilustracija

Uhapšeni su osumnjičeni za zloupotrebe u postupku uvoza i carinjenja robe.

Uprava carina saopštila je da je i ovo hapšenje 13 carinika o potvrdilo odlučnost Carine "u borbi protiv korupcije u sopstvenim redovima".

U saopštenju se navodi da je to nastavak akcije pod nazivom "Učitelj" u kojoj je privedeno ukupno 28 osoba, među kojima i 20 carinika, osumnjičenih da su oštetili državu za oko 250 miliona dinara.

Carinici koji su do sada privedeni osumnjičeni su kao deo kriminalne grupe koja je tokom 2012. godine uvezla 113 kontejnera sa garderobom iz Kine, a za koju je podneta lažna dokumentacija u kojoj je izmenjena vrsta robe koja se uvozi. Samim tim naplaćen je manji iznos carinskih dažbina i poreza, čime je oštećen republički budžet.

"U Upravi carina se insistira na sistematskoj i doslednoj borbi protiv korupcije, kao jednog od velikih problema prisutnog decenijama u službi. Sve što je do sada urađeno u pokušaju da se korupcija suzbije – daje rezultate, pa će slične mere i nadalje biti preduzimane", navodi se u saopštenju.

Linije za prijavljivanje carinika

Carinska služba raspolaže sa dve telefonske linije na koje je moguće prijaviti sve nepravilnosti u radu carinskih službenika: "Otvorena carinska linija" 064/732 i dežurna telefonska linija Unutrašnje kontrole 066/303-300.

2024 © - Vesti online