Sreda 09.10.2013.
03:33
Vesti

Novi bajkeri iz etničkih grupa

U policiji navode da su bande kao što su "Bandidosi" "prigrlile" multikulturalizam, upisujući Libance, Turke i članove poreklom sa Balkana koje nalaze po Sidneju, u nastojanju da se pojačaju.

Pripadnici ''Bandidosa''


Ovo liči na početke jačanja kriminalnih grupa u Sidneju i Melburnu koje su takođe regrutovale iz etničkih grupa, podseća policijski izvor, kako piše "Dejli telegraf".
Informacija dolazi u vreme kada se neki od sidnejskih najopasnijih bajkera prebacuju na poprište poslednjeg rata bandi na Gold Kostu koji unosi strah među turiste i lokalno stanovništvo.


Policiji je poznato da su neki od najiskusnijih "Bandidosa" iz Sidneja otišli u Kvinslend da pojačaju redove u sukobu protiv članova "Finksa", rivalske bande protiv koje se bore za kontrolu trgovine drogom na Gold Kostu vredne više miliona dolara. Kako je ranije javljeno, i "Finksi" se pojačavaju, ovog puta u savezu sa američkim "Mongolima". Dobar deo "Finksa", čak moguće 90 odsto njih, očekuje se, promeniće boje za oznake "Mongola", neki od njih već su viđeni s novom "opremom".


- Ovo je prvi put da vidim i jednog "Mongola" ovde - kaže stariji narednik Aron Otevej. - Ovo je važan znak i potvrda informacija koje smo već dobijali od izvora u "Finksima".


Ako se spoje ove dve grupe, onda će predstavljati najmoćniju bandu u zemlji.
Ovih dana, za mladog pripadnika "Bandidosa" optuženog za nasilje na Gold Kostu ispostavilo se da je prešao u islam i da je član muslimanskog bratstva "Ujedinjena uma". Njegovi članovi nose crne jakne s kapuljačama, kao i majice sa precrtanom kamom na grudima. Sebe opisuju kao grupu u zajednici koja mladim muslimanima pomaže da drže pravi put. Njihov predstavnik energično pobija ikakvu vezu s bajkerima.

2024 © - Vesti online