Ponedeljak 07.10.2013.
16:46
RTS

Produžen pritvor Naseru Keljmendiju

Keljmendi ostaje u pritvoru do 7. januara

Euleksov pretpretresni sudija u Osnovnom sudu u Prištini uvažio je zahtev tužioca Euleksa iz Kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) da se produži pritvor Naseru Keljmendiju do sedmog januara 2014. godine.

Tužilaštvo i okrivljeni imaju pravo žalbe na ovu odluku.

Naser Keljmendi je pod istragom za organizovani kriminal, ubistvo i trgovinu narkoticima. To su ista krivična dela zbog kojih je pod istragom državnih organa Bosne i Hercegovine.

Keljmendi je uhapšen u maju na Kosovu, na osnovu naloga koji je izdao Euleksov tužilac. Na Kosovo je pobegao iz BiH, gde je bio na čelu kriminalne grupe kada je pokrenuta istraga o krivičnim delima koja je ta grupa počinila.

Keljmendi prijavljivao minimalac, a zarađivao milione

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Interpola i Ministarstva pravosuđa BiH, dva dana posle hapšenja, preduzimanje mera kako bi se osiguralo njegovo izručenje toj državi gde je optužen za organizovanje ilegalne trgovine drogama i za ubistvo. Kako su tada preneli mediji u BiH, prepreka njegovom izručenju je bila činjenica da poseduje i državljanstvo Kosova.

Mediji su naveli i da se Keljmendi, prema nezvaničnim informacijama, ne nalazi u ekstradicionom pritvoru i na osnovu toga se može zaključiti da nije planirano njegovo izručenje BiH već će mu, najverovatnije, u Prištini suditi za ta krivična dela.

2024 © - Vesti online