Ponedeljak 08.03.2010.
13:30
Vestionline

Bulmastifi, veštački penis i ministarka

 Opozicija traži ostavku ministarke: Katarina Kresalova
 

Svih 38 poslanika Slovenačke demokratske stranke, Slovenačke narodnjačke stranke i Slovenačke nacionalne stranke, su danas podigli još jednu interpelaciju protiv ministarke unutrašnjih poslova, Katarine Kresal, zbog političkog, poslovnog i klijentelističkog uticanja i rada u aferi "Bulmastif" i manipulacije u iznajmljivanju prostora za "slovenački FBI", odnosno Nacionalni istražni ured (NPU).

Kresalova je prošle nedelje odbacila sve optužbe opozicije navodeći da ona u slučaju "bulmastifa" nije uticala na rad policije, a što se tiče iznajmljivanja prostora za Nacionlani istražni ured izjavila je da je sve dokumentovano i da je proces biranja zgrade izvršen preko javnog tendera.


Pomenute stranke ministarku, koja je predsednica Slovenačke liberalne stranke, optužuju da je pokušala da zloupotrebi svoj politički uticaj na rad policije u slučaju smrti uglednog ljubljanskog lekara, Saše Barićevića, kog su pre dve nedelje rastrgli njegovi psi rase bulmastif.

Pored toga, opozicija traži smenu Katarine Kresal jer je, prema njihovom mišljenju, svoj politički uticaj zloupotrebila i prilikom iznajmljivanja zgrade za NPU i tako oštetila poreske obveznike, jer se pri tome ponašala "korupcionaški i klijentelistički", ne poštujući pri tome jednakost pred zakonom i ustav koji propisuje načelo podele vlasti.

Opozicija navodi da je za plaćanje prostora od oko 10.000 kvadratnih metara iz budžeta "izdvajano“ 1,6 miliona evra godišnje. Vlasnik zgrade dovodi se u vezu sa njenim mužem.

Psi trebalo da budu uspavani:

 

Pre tri godine napali prolaznika

 

Isti psi, rase bulmastif, u istoj ulici su pre tri godine napali tridesetpetogodišnjeg slučajnog prolaznika Milana Megliča koji je jedva preživeo napad i posle koga je imao više operacija, a zbog kojeg još vodi sudski postupak za obeštećenje.


Posle napada 2006. godine, tim opasnim psima određena je zadržavanje u prihvatnom centru za pse, ali su kasnije vraćeni vlasniku pod strogim uslovima za njihovo držanje.

 

Milan Meglič, prva meta napada Baričevičevih pasa, na sudu još traži naknadu za pretrpljene povrede i strah, odgovornim za novu tragediju označio je i ministra

poljoprivrede Milana Pogačnika, zatraživši javno njegovu ostavku. Njegov apel podržala je i Slovenačka narodna stranka (SLS).


Ministar odbacuje odgovornost, navodeći da je odluka o vraćanju bulmastifa vlasniku bila zakonski utemeljena i da je odgovornost za ponašanja pasa na vlasniku.

Doktor seksualno zlostavljao pse veštačkim penisom?


Iz garaže u mirnoj Oržanovoj ulici se 2. februara čulo ljudsko zapomaganje i životinjsko režanje. Bulmastifi Atlas, Atos i Džoj su komadali svoga gazdu, dr Sašu Baričeviča. Krv je šikljala na sve strane. Kad je shvatila šta se događa, jedna komšinica je pozvala policiju koja je ubila razdražene pse, ali doktoru nije bilo spasa.


Anonimni fotograf snimio ju je na mestu nesreće, a na njoj: dr Saša leži na podu svoje garaže go, krvav, rastrgan... uz bizaran, stravičan detalj - kraj doktorovog tela nađen je veštački penis s remenjem za pričvršćivanje oko bokova.

Javnost se, naravno, uskomešala i odednom je na priču palo sasvim novo svetlo.

Saša je rođen kao žena, ali je uzimao muške hormone i izgledao poput pravog muškarca. Promena pola, velika “ljubav” prema životinjama i najzad bolesno seksualno iživljavanje nad njima, sve bi to ljudi prihvatili kao priču o “doktoru kojem je trebao doktor”. Ali, ni tu nije kraj.

Obdukcijom životinja navodno su ustanovljeni razni deformiteti, krv i otpaci tkiva koji upućuju na seksualno zlostavljanje.

Psi su navodno bili sodomizirani, i to ne samo tog dana kada su pobesneli i rastrgli svog vlasnika i spasitelja od eutanazije koju je, uprkos zahtevu veterinarske službe, izbegao zahvaljujući "političkim vezama", prenose slovenački mediji.

Naime, doktor Baričević bio je suvlasnik Medicinskog centra "Barsos" u Ljubljani, pa su kod njega na lečenje dolazili poznati slovenački političari i javne ličnosti. Čak je i predsednik vlade Borut Pahor izjavio da lično poznaje dr Baričeviča. Zbog toga slovenaki mediji strahuju da je priča oko slučaja "bulmastif" zataškana od strane političara kako bi se prikrila i istina o dvostrukom životu koju je vodio poznati doktor. 

Slovenački mediji puni su nagađanja koje sve umešan u aferu "bulmastif". Pogledajte i kako je doktorova sestra Dea Baričević reagovala na tvrdnje da je njen brat seksualno iskorišćavao pse:

2020 © - Vesti online