Ponedeljak 07.10.2013.
14:23
Beta

Stefanović: Tajna služba ulazi u obrazovanje

Izmenama tog zakona, osim predloga da se naredna godina studija o trošku budžeta može upisati sa 48 bodova i da umesto pet, bude šest ispitnih rokova, omogućeno je i osnivanje Akademije za nacionalnu bezbednost.

Borislav Stefanović

"Svi se slažemo da treba izaći u susret studentima, ali to su iskoristili da uvedu ljude bez kvalifikacija samo na osnovu zaposlenja u Bezbednosno informativnoj agenciji da mogu da predaju našoj deci.


To je nedopustiv model", kazao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da je vladajuća koalicija prošle nedelje odbila predlog DS o izmeni Zakona o visokom obrazovanju i na brzinu potom stavili na dnevni red Vladin predlog a nisu bili u stanju da obezbede kvorum za rad parlamenta.ž

Sednica Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu jedina tačka – izmene Zakona o visokom obrazovanju danas je počela sa sat kašnjenja, jer u 10 sati nije bilo kvoruma za početak sednice.

"Vlast je nesposobna da dovede svoje poslanike na zasedanje Skupštine", kazao je Stefanović i dodao da bi svi poslanici vladajuće koalicije bili tu da je zakon predložio prvi potpredsendik Vlade Aleksandar Vučić i imali bi kvorum.

Stefanović je ocenio da to što nije bilo kvoruma za početka sednice u 10 sati pokazuje stepen zabrinutosti poslanika vladajuće koalicije za studente.

2024 © - Vesti online