Ponedeljak 07.10.2013.
07:17
M. Frank

GMO hrana preti iz skupštinskih klupa

Zašto ste protiv GMO hrane?


- GMO je mešavina više gena od različitih vrsta biljaka, životinja ili bakterija gde se ukrštaju dva ili više gena i usađuju u seme. Dakle, neprirodnim putem dobija se potpuno novo seme, koje rađa samo jednom.

Koje su posledice korišćenja?


- Posledice korišćenja su od alergijskih simptoma do izazivanja tumora. Imuni sistem pokušava da se izbori sa hemijskom reakcijom koja nije u skladu sa prirodom. Treba reći da već nakon treće generacije dolazi do steriliteta kod ljudi. Znamo da je cilj novog svetskog poretka da se ovaj svet smanji na 500 miliona ljudi, a na planeti trenutno ima sedam milijardi.


Priča se da je mnogo oranica u Mačvi pod GMO zasadima.


- Na mnogim njivama, posebno u okolini Šapca, zasađena je GMO soja, koju su uvezli lokalni tajkuni u sprezi sa političarima.

Da li to znači da država žmuri?


- Državne vlasti pre svega krše zakon i Ustav ove zemlje. Režim je izdao sopstveni narod. Pod pritiskom Monsanta, iza kojeg stoji Amerika, vrši se sistematsko uništavanje naroda. Državni vrh je potkupljen kad krši sopstvene zakone koji brane sejanje GMO biljaka. U Skupštini sedi jedan izlapeo stručnjak koji odlučuje o još nerođenim naraštajima izjavom da treba proći i do 150 godina da bismo videli da li je GMO štetan. Takav čovek se pojavljuje u svim poljoprivrednim emisijama.

Kako se izboriti sa uvozom GMO hrane u Srbiji?


- Moj apel bi svim građanima bio da štede snagu i ne troše je na proteste, sve do onog trenutka kada na dnevni red u Skupštini bude stavljen predlog o izglasavanju uvoza GMO semena. Tada će se narod sa vilama i motikama sakupiti pred Narodnom skupštinom i izraziti bunt protiv pokušaja genocida.

2024 © - Vesti online