Nedelja 06.10.2013.
23:26
mozzartsport.com

Juventus bolji od Milana u velikom derbiju

Majstorija: Andrea Pirlo postiže prvi gol za Juventus
 

Šok na početku - fešta na kraju! Juventus može da prima udarce, ali kad ih zadaje uglavnom bude ''spasavaj se ko može''. Prvak Italije je u najvećem derbiju tamošnjeg fudbala bio u zaostatku već posle 19 sekundi, ali je do kraja ubedljivom i efikasnom igrom isprašio Milan i četvrtom veznom pobedom izjednačio se sa Napolijem na deobi drugog mesta na tabeli Serije A - 3:2 (1:1).


Tražilo se u Torino iskupljenje za još jedan remi u Ligi šampiona, svalio se veliki pritisak na pleća crno-belih i čini se da je psihologija bila veći problem domaćinu od igračkog umeća, što su Rosoneri vešto iskoristili i već u prvom napadu poveli. Noćerino je ubacio loptu u kazneni prostor, a Suli Muntari sjajnom reakcijom prevario Bufona.

Bili su to trenuci u kojima se činilo da je na pomolu iznenađenje, ali bez suspendovanog Marija Balotelija, gosti nisu imali snage da više prete, pa je Juventus preuzeo inicijativu i to mu se brzo isplatilo. Mrežu bivšeg kluba zatresao je Andrea Pirlo, iz slobodnog udarca, mada krivica za taj pogodak ide na dušu golmana Abijatija, jer lopta nije išla u ugao.

Da je početkom drugog poluvremena Robinjo iskoristio zicer ko zna u kom bi pravcu tekla utakmica, međutim, Juventus je to upozorenje shvatio preozbiljno i nastavio da ''ore'' teren, a takav pristup mu se isplatio, samo 180 sekundi pošto je Konte na teren poslao rezervistu Đovinka. A Juveov Atomski mrav je u prvom napadu ''složio'' Milanovu odbranu i sjajnim udarcem okrenuo rezultat.
Nervoza se uvukla u tabor gostiju, Mekses je zaradio drugi žuti karton i isključenje, a posle tog prekršaja Andrea Prilo iz slobodnog udarca pogodio prečku, a Kjelini odbitak poslao u mrežu za nedostižnu prednost.


Sve što je Milan sa desetoricom do kraja uradio je još jedna lepotica Muntarija, dok je u nadoknadi vremena Zapata glavom propustio priliku da na San Siro odnese bod.

U drugoj utakmici nedeljne večeri Lacio i Fiorentina odigrali su nezanimljiv meč na Olimpiku, pa je završilo bez golova. Nenad Tomović je odigrao 90 minuta na poziciji desnog beka za tim iz Firence.

2024 © - Vesti online