Nedelja 06.10.2013.
17:33
b92.net

Rijani i fanovi okreću leđa?

Rijana preterala ovog puta
 

Čak su i njeni fanovi video nazvali “vulgarnim” i “pornografskim”, a od Jutjuba se zahteva da ovaj video zbog eksplicitnog sadržaja ukloni sa sajta.

Pogledajte spot:

"Rijana loše utiče na decu"

Miranda Sut, portparolka humanitarne organizacije protiv nasilja, seksa i psovki u medijima rekla je da Rijana nikako ne sme biti uzor mladima. “Njeno vulgarno igranje kombinovano sa tekstom koji se samo vrti oko para, poručuje njenim fanovima, od kojih su mnogi deca, da je ok za ženu da prodaje svoje telo, a za muškarce da ih gledaju kao seksualne objekte. Rijana je sve uradila kako bi komercijalizovala i objektizovala ženska tela i njihovu seksualnost, a sada to promoviše omladini”, zaključila je.

Doktorka Helen Rajt, predsednica udruženja ženskih škola apeluje na roditelje da ne puštaju decu da gledaju ovaj video.

“Ne zanima me što se neko poziva na umetnost, ništa ne može biti izgovor za ovakvo predstavljanje jedne žene. Tinejdžeri se ugledaju na ovo. Roditelji bi trebalo da prate šta im deca gledaju na internetu, a najbolje bi bilo da i sama Rijana uvidi odgovornost pošto kao javna ličnost treba da promoviše pozitivnu i zdravu sliku žene, a ne da se ovako prikazuje pod etiketom ‘umetnosti’ ponižavajući žene širom sveta”, rekla je.

Video je na Jutjubu pogledan preko 20 miliona puta, u njemu se pojavljuju striptiz igračice, mada je najdiskutabilnije ponašanje same Rijane.

Ovo nije prvi put da pevačica šokira javnost. Naime, spot za pesmu “S&M” zabranjen je u čak 11 zemalja, a nastup na finalu X faktora izazvao je buru komentara i pritužbi šokiranih gledalaca.

Ipak, budući da je Rijana deo mejnstrim kulture koja je svuda prisutna teško da će roditelji uspeti ovakve spotove i nastupe da sakriju od dece.

Pogledajte spot za pesmu S&M:

2024 © - Vesti online