Nedelja 06.10.2013.
15:38
telegraf.rs

Policajci pretukli mladića, pa pokušali da zataškaju, sprečio ih načelnik!

Foto: Arhiva
 

Te večeri s njim su bile njegove kolege, rođaci i prijatelji, kao i Aleksandar M. (29), protiv koga je, takođe, podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja. Danijel kaže da je kafić Goranu M. za to slavlje izdao za 40 evra, mada je uobičajena cena tri puta veća.

- U kafić sam došao oko 23 sata, da Goranu čestitam rođenje sina i da malo posedim s njima. Međutim, kad sam video da su prskali plafon pićem, da su lomili čaše i da su crkle sijalice u šanku, pobunio sam se. Tad me je Goran uhvatio oko struka i počeo da me vuče ka kupatilu. Pred vratima kupatila sam pao, a onda su on i još sedmorica ili osmorica počeli da me udaraju i šutiraju po glavi i telu, psujući me i preteći mi – priča Danijel.

Pošto je njegov otac telefonom napad prijavio policiji, za Danijelom je u bolnicu pristigla i patrola, ali nikakav zapisnik nisu napravili. Prema pisanju Telegrafa, patrola je nameravala da ceo slučaj zataška i situaciju podvedu pod “narušavanje javnog reda i mira od strane NN lica”.

Međutim, nije im uspelo, jer je Danijelova sestra došla do načelnika Policijske uprave, Saše Mitrovića, koji je odmah započeo istragu.

– U ovom slučaju neće biti zaštićenih i svi krivci biće kažnjeni. Preduzećemo rigoroznije mere nego za građane, jer policajci ne smeju da napadaju, već da štite i da daju lični primer – kaže Saša Mitrović, načelnik PU Požarevac.

On je Danijelu obećao pomoć ako se desi da mu neko zbog ovoga kasnije preti i pokuša da mu se osveti.

Osim protiv inspektora Gorana M, disciplinski postupak pokrenut je i protiv svih policijskih službenika koji su bili na slavlju u kafiću “MM”, a nisu sprečili napad, niti su ga prijavili policiji i svojim rukovodiocima

2024 © - Vesti online